Renaissance Clinique

Ansiktslyft utan kniv

– Att vara nöjd med sitt utseende betyder mycket, även mentalt. Man får ett större självförtroende och känner sig helt enkelt på bättre humör.

Christian Montroyal, är läkare och specialist inom estetisk plastikkirurgi. Han äger och driver Renaissance Clinique på Strandvägen 15, där en lång rad skönhetsbehandlingar utförs. Kliniken har även en avdelning i Frihamnen där operationer under narkos utförs.

Behandlar hudförändringar

– Många av mina patienter väljer att få behandlingar med någon av de avancerade laserutrustningar som jag har här på Strandvägen. Ansiktslyft utan kniv, brukar jag förklara det som.

Doktor Montroyal berättar stolt att de laserutrustningar han och hans sköterskor använder, är av absolut senaste modell och att han kan behandla en lång rad hudförändringar. Det kan vara till exempel solskador, leverfläckar och tatueringar som man vill bli av med.

Men han varnar också för de oseriösa terapeuter som köper en billig laserutrustning av enklare kvalitet, och sen erbjuder behandlingar, som de inte har någon utbildning att göra.

– Det finns faktiskt pizzabagare som har sadlat om till laserterapeuter. De byter pizzaugnen mot en laserapparat, och sen drar de igång en verksamhet. Jag rekommenderar alla patienter att kontrollera hos socialstyrelsen att den som behandlar är legitimerad läkare och är specialist inom estetisk kirurgi.

Naturligt utseende viktigt

Doktor Montroyal berättar att cirka 80 procent av hans patienter är kvinnor mellan 25 och 75 år, även om andelen män stadigt ökar. Numera är skönhetsoperationer inte något som man skäms för eller vill dölja. Även om vi här i Norden helst vill att allt ska se så naturligt ut som möjligt. Till skillnad mot till exempel USA eller Sydamerika, där kvinnor ofta vill att det ska synas och märkas att de gjort en skönhetsoperation – det är status.

Doktor Montroyal berömmer även de nordiska kvinnorna för deras sätt att själva sköta om sig genom att sola försiktigt och att sporta.

Läget för Renaissancekliniken på Strandvägen är en tillgång, tycker doktor Montroyal. Det är lätt för patienter att besöka kliniken, och göra en behandling direkt efter jobbet eller till och med på en lunchrast.