Svenskt Tenn

Svenskt Tenn är en livsstilkänsla som många förknippar med Svergie. I deras butik och utställning hittar du tidlösa formgivningar med konstnärlighet och uppfinningsrikedom som Josef Frank och Estrid Ericson grundade för nästan 100 år sedan. De delade en filosofi om att hemmet skulle vara ombonat, enkelt men ändå roligt och lekfullt. Det skulle vara lätt att ändra möbleringen och göra om. 

En nyhet i höstens sortiment är den fantastiska mattan Mosaik, ritad av Josef Frank i slutet av 1940-talet. Den har hittills bara funnits som skiss, men nu har det kända mattföretaget Kasthall tillverkat den åt Svenskt Tenn. Mattan är handtuftad och görs bara på beställning. Varje matta är signerad av den hantverkare som arbetat under tre veckor för att skapa detta konstverk.

Se fler butiker på Strandvägen

Rose & Born

Om du letar efter snygga, välsittande herrkläder med det lilla extra, är Rose & Born ett självklart val. Rose & Born säljer herrkläder från bland annat England och Italien, kläder för fritid till smoking för kvällen. 

Dessutom finns ett stort urval av accessoarer som till exempel skor, slipsar och solglasögon. Här finns allt som behövs för en välklädd look.

Läs mer om Rose & Born

Malmstensbutiken

Strandvägen 5B
Malmstenbutiken på Strandvägen har funnits på samma adress i 75 år! Här finns fortfarande de klassiska möblerna till försäljning, men nu kompletterat med spännande modern design.  Allt från klassiska möbler till moderna designprodukter av kända formgivare. 

Läs mer om Malmstensbutiken eller Strandvägen 5B

Gaudy

Strandvägen 3
Gaudy skapar unika, handgjorda smycken i högsta kvalitet i sin egen verkstad. De kan även hjälpa dig med reparationer och restaureringar av gamla smycken. I butiken på Strandvägen 3 kan du söka inspiration bland mängder av smycken med vackra detaljer och elegant design. Gaudy tillverkar dina nya smycken efter dina designer och tankar.

Läs mer om Gaudy