7A för kontor och konferens

7A för kontor och konferens

I hörnet av Strandvägen och Artillerigatan ligger den eleganta entrén till företaget 7A, som fått sitt namn efter just den adressen på Strandvägen.

När den pampiga jugendfastigheten byggdes 1910, fanns det på bottenplanet ett mycket omtyckt konditori, Landelius. Där drack man kaffe och åt bakverk, medan man betraktade de som flanerade utanför.

– Här fanns konditoridisken och här intill fönstren fanns de populäraste borden, säger Bo Fuglsang. Numera har vi konferensutrymme i den stora vackra lokalen.

Bo Fuglsang är tillsammans med Fredrik Hultman ägare till företaget 7A, som har kontorshotell och konferensanläggningar på tre ställen i centrala Stockholm.

Strandvägen, Odenplan och Vasagatan nära Centralen.

Bo Fuglsang är en av ägarna till företaget 7a, som startade på Strandvägen.

– Men det var på Strandvägen allt började, berättar Bo Fuglsang. 2006 flyttade vi in på Strandvägen 7a, i ett halvt våningsplan som var nyrenoverat. Tidigare hade en advokatbyrå haft lokalerna i 60 år!

Bo Fuglsang och hans kompanjon startade ett kontorshotell, som snabbt blev populärt och kontorsrummen hyrdes ut. I lokalerna fanns också stora pampiga rum, som dock inte var lika efterfrågade som kontorsrum.

– De passade bättre som konferensrum, så vi kontaktade Hotel Diplomat i huset och frågade om de behövde konferensmöjligheter till sina gäster.

Frågan var precis rätt i tid, för hotellet hade gjort om sina tidigare konferensrum till vanliga hotellrum, och visst hade man behov av att erbjuda sina gäster konferensmöjligheter!

– Vi etablerade ett samarbete, och sedan har det utökats med att erbjuda våra kontorshyresgäster och mötesmöjligheter, liksom företag som kommer utifrån. Både från Sverige och andra länder.

Konferensgäster behöver mat och Bo och hans kompanjon visste hur viktigt det är med god och rätt mat, så kockar engagerades och den uppskattade maten blev ytterligare ett konkurrensmedel.

– Från början hade vi samarbete med bland andra Dramatens restaurang Pauli för att erbjuda våra konferensgäster luncher, men vi märkte snart att det fungerade bäst med luncher och middagar på plats. Även frukostmöten, mingel och after work är populära.

Att verksamheten finns just på Strandvägen är ett stort plus för många, särskilt bland hyresgästerna på kontorshotellet.

– Vissa tycker att det är en bra adress när de ska träffa kunder, säger Bo Fuglsang. För andra känns det lite speciellt bara att ta en promenad, gå längs kajen till kontoret på morgonen och ha den här fina miljön så nära.

Verksamheten i företaget har utökats och nu finns 7A även vid Odenplan och på Vasagatan nära Centralen.

– Kommunikationerna med bland annat Arlanda Express gör att Vasagatan är attraktivt läge, och där kommer vi att utöka kontorsytan med 1800 kvadratmeter från oktober.

Men det var ändå på Strandvägen allt började och Bo känner lite extra för den vackra paradgatan. Så mycket att han själv till och med har sin bostad i huset.

Namn: 7A 

Conference & Event/Businesscenter

Adress: Strandvägen 7a 114 56  Stockholm

Tel: 08-586 107 00

Mail: info@7a.se

Hemsida: www.7a.se