Stockholms Ryggklinik

Håkan Spännar är leg. kiropraktor och ägare av Stockholms Ryggklinik, som finns på Strandvägen 63B. Det är en mottagning där det förutom Håkan finns ytterligare en kiropraktor, två massörer, en kinesiolog, en samtalsterapeut och en läkare, specialist i allmänmedicin.

Erfaren kiropraktor

– Jag vill skapa en bred klinik, som kan hjälpa patienter med flera olika problem, säger Håkan, som grundade kliniken på Strandvägen redan 2001. Själv är han en erfaren kiropraktor som arbetat i mer än 25 år inom yrket. 

– Patienter med huvudvärk har blivit något av en specialitet för mig, säger Håkan. Patienter med migränliknande huvudvärk, whiplashskador och allmän huvudvärk, är problem som jag brukar kunna hjälpa.

Röntgen på Sophiahemmet

Före behandling skickas patienterna ofta till röntgenundersökning, där Håkan samarbetar med röntgenavdelningen på Sophiahemmet. När resultatet av röntgen är klart, går Håkan igenom behandlingen tillsammans med patienten.

Mobilen ger nackproblem

Inte sällan är det de två översta kotorna i nacken som behöver behandlas.

– Tyvärr kommer nack- och ryggproblem att öka, spår Håkan Spännar, som är säker på att han aldrig kommer att bli arbetslös. Redan nu får jag många patienter med så kallad iPhone och iPad-nacke. 

Håkan ser att barn och ungdomar har betydligt sämre kondition nu än förr.

Patient från London

– Det är alldeles för mycket stillasittande.

Även om Håkan har sitt företag på Strandvägen, kommer hans patienter från hela Storstockholm.

– Jag har några som reser långt, t ex från London. Bland patienterna är det en ganska jämn fördelning mellan män och kvinnor och alla åldrar. Min äldsta patient just nu är 88 år.