Ångbåtsbryggan

Ångbåtsbryggans filosofi bygger på tillgänglighet – det ska kännas enkelt att kliva över landgången. Hit är man välkommen oavsett om man bara vill kasta ett öga på "Vätterns fånge" över ett glas champagne eller om man vill avnjuta en trerätters inne i restaurangen.
Både restaurangens koncept och inredning bygger på kulturen som omgärdar ångfartygen. Vinlistan är indelad i första, andra och tredje klass och menyn bjuder på en mängd lyxiga smårätter, men också rejälare mat som ångbåtsbiff och steak minute för den som upplever att sjön suger.
Restaurangen är byggd ovanpå en pråm som användes till att frakta krigsmateriel under andra världskriget och trots den begränsade ytan finns det många sittplatser både ute och inne. Utmaningen ligger därför till stor del i att göra många olika sorters människor gastronomiskt lyckliga med begränsade förutsättningar rent praktiskt – precis som på vilket fartyg som helst.

Fler restauranger längst Strandvägen

Ängsholmens Båtcharter

Gör er måltid till en utflykt! Ängsholmens båtcharter håller måltider för större sällskap och evenemang till havs. Det passar perfekt om du och ditt företag vill göra något roligt på kickoffen eller varför inte födelsedagsfest eller bröllopsmiddag till havs. Ät läckra måltider på båten tillagade av duktiga kockar med känsla för skärgårdsmat.

Läs mer om Ängsholmens Båtcharter

Bistro Linné

Njut av moderna och lyxiga rätter inspirerade av svenska klassiker på Bistro Linnés vackra uteservering på Strandvägen 9. Här kan man studera folklivet samtidigt som man har utsikt över vackra Nybroviken.

Bistro Linné är ett av de mest välbesökta resturangerna på Strandvägen. Det ligger vackert till och serverar fantastisk mat.

Läs mer om Café Linné

Strandvägen 1

Det är inte svårt att hitta till restaurang Strandvägen 1, som fått sitt namn efter adressen. Här samsas turister med stockholmare, unga som gamla. 

Man träffas antingen i huvudrestaurangen, Strandvägen 1 eller i mysiga bakfickan som heter Michelle Van der Milles, även kallat Milles.

Läs mer om restaurang Strandvägen1 eller adressen Strandvägen 1